View Sidebar
Vilamoura Atlantic Tour

Vilamoura Atlantic Tour

Vilamoura Atlantic Tour är en av flera hästtävlingar som arrangeras av Vilamoura Equestrian Centre i Portugal. Vilamoura Equestrian Centre grundades 1996, enligt dem själva med målet att fylla ett hål som då var tomt, nämligen när det gällde arrangemang av stora, internationella tävlingar och infrastrukturen för att klara sådana evenemang. Vilamoura blev det första ryttarsällskapet i Portugal som köpte en uppsättning mobila hästboxar, vilket skapade möjlighet för att anordna större tävlingar. När Vilamoura Equestrian Centre bildades fanns bara en enda stor internationell hästshow i Portugal, CSIO i Lissabon, och det nybildade ryttarsällskapet blev partners med evenemanget. Två år efter att föreningen bildats anordnade de sin första tävling, och sedan dess har de lett utvecklingen med tävlingar som Vilamoura Atlantic Tour, Portugal Equestrian Tour och Vilamoura Equestrian Tour.

År 2015 arrangerades Vilamoura Atlantic Tour mellan den 8 och 12 april i ett Portugal som bjöd på varmt och soligt väder. Tävlingen är en hopptävling, som i årets upplaga avslutades med en dressyrtävling. Det var andra gången sedan tävlingen hölls för första gången 2012 som man avslutade med dressyr. Förutom flera svenska ryttare deltog också ett stort antal kända spanska och portugisiska ryttare. Domarna som deltog i tävlingen är internationella toppdomare, som rest dit från Kanada, USA, Nederländerna, Indien, Brasilien och en rad andra länder – från världens alla hörn, helt enkelt.tournament-ride-379030_640

Om man som åskådare skulle bli uttråkad av tävlingarna, vilket inte är sannolikt, behöver man inte oroa sig, eftersom Vilamoura är känt för att vara ett utmärkt turistresemål, och med sin närhet till Atlanten kan stadens gäster tillbringa sina kvällar på strandfester.

Inför en tävling av denna kaliber är det naturligtvis viktigt att både häst och ryttare är i toppform. Vissa saker, som en vagel i ögat, kan vara förödande även om det inte är farligt för hälsan, eftersom det kan skymma sikten. Om man skulle råka ut för något liknande när man ska delta i en tävling som arrangeras utomlands, som Vilamoura Atlantic Tour, kan det vara skönt att tala med en svensk läkare, för att få råd om vad man ska göra. Då kan man enkelt gå in på KRY.se, och tala med en läkare via ett videosamtal.

Leave a reply