View Sidebar
Agility för ponny

Agility för ponny

När man hör ordet agility tänker nog många på hundsport, men det går minst lika bra att träna en ponny i samma gren. Att träna en ponny i agility innebär att man samarbetar med den via rösten och kroppsspråket. Man bygger en bana som liknar den man använder för hundar men anpassar banan efter hästens storlek och tyngd. Själva tävlingsmomentet går ut på att hästen är lös på banan och ska ta sig runt med ryttarens hjälp vilket kräver många timmars träning och tålamod. I gengäld skapar man ett härligt samarbete där kommunikationen mellan ryttare och häst är otroligt viktig.

Agility för hästar

Agility för ponnyer är ett sätt att hålla sin häst i form genom att träna den både fysiskt och mentalt. hästagility är den nya träningen för små ponnyer, men vad är fördelarna med att träna en ponny i agility? Man får ett bättre samspel med sin häst och en ökad förståelse mellan häst och ryttare, vilket också ger resultat när det gäller själva ridningen. Din ponny får en varierad träning och den blir mer lyhörd för sin ryttare. För de som är intresserade finns kurser att gå utspridda i landet, men det går också bra att träna hemma i hagen.

Agilityträning för hästen

Det kan vara bra att ta ett moment åt gången i agilityträningen. Enkla övningar som att få hästen att följa dig runt hagen utan lina och lyssna till din röst kan vara en bra början. Att använda samma kommandoord för varje moment gör det enklare för hästen att förstå vad du vill att den ska göra. Ha gärna hindren i den hage du tränar i, men utan att använda dem, så att ponnyn vänjer sig vid dem. Ett tips är att träna en sak åt gången och finslipa detta, för många inlärningsmoment gör bara ponnyn förvirrad. Agilityträning kräver en hel del tålamod, men i gengäld får man en lyhörd ponny som gör samarbetet så mycket roligare.

Leave a reply