View Sidebar
Olympiska spelen i hästhoppning 2016

Olympiska spelen i hästhoppning 2016

Är du intresserad av hästsport och det intressanta samspelet mellan häst och ryttare? Då har du säkerligen koll på de Olympiska spelen i hästhoppning 2016 som kommer utspela sig i Deodoro, Rio de Janeiro i Brasilien. Det kommer att tävlas i olika grenar som dressyr, fälttävlan och hoppning. Det handlar om såväl lagtävling som individuell idrott. Är du intresserad av att ta ett plan till Brasilien och vara med när ridsportens absoluta storstjärnor gör upp? Då är det viktigt att du ringar in datumen 5 augusti till 21 augusti i din kalender.

Det svenska hoppet i blåsväder

Douglas_Lindelöw_4Sverige har ett stort antal talanger inom den internationella ridsportsscenen och är av tradition ett framgångsrikt land inom hästsport. En av topp-ryttarna är Douglas Lindelöw, en person som både prisats och kritiserats under åren. 2015 beslutade Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd att Lindelöw skulle stängas av från allt tävlande i två månader. Händelsen som ledde till avstängningen skedde på en tävling i Helsingborg där Lindelöw skall ha ridit sin häst på ett aggressivt sätt, så kallad straffridning. När Lindelöw blev tillfrågad om hans tillvägagångssätt försvarade han sig genom att säga att hästen blivit osäker och att han blev tvungen att ta kommandot på ett bryskt sätt. Han sa även att han aldrig skulle behandla sina hästar på ett dåligt sätt och överklagade domen från Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd. Efter att fallet granskats av Riksidrottsnämnden friades Lindelöw och den lättade stjärnan sa att han mått väldigt dåligt och att han var glad att han återigen kan börja fokusera på att tävla.

Tävlande länder i hästhoppning

När det kommer till OS i hästhoppning finns det endast ett visst antal platser, varav en är reserverad till Brasilien. För lagtävlingen finns 15 platser och fem länder har redan blivit tilldelade en plats efter Ryttar-VM 2014 i Normandie. Dessa länder är Nederländerna, USA, Frankrike, Tyskland och Sverige. Andra deltagande länder kunde bland annat kvalificera sig genom att vara en av tre toppländer i Europamästerskapen 2015. De resterande platserna kom att fördelas i Panamerikanska spelen 2015 medan fyra lag kommer att komma ifrån Afrika, Asien och Oceanien. De som är intresserade av att tävla i de individuella hopptävlingarna har 75 stycken platser att kvala in på. Det kommer bli väldigt intressant att se hur Sverige mäter sig med andra stora hästsportsnationer när de Olympiska Spelen väl tar vid. Kommer Douglas Lindelöw att kunna ta en medalj och ännu en gång visa att Sverige är ett litet men högst talangfullt land?

Leave a reply