View Sidebar
Norrköping International Horse Show

Norrköping International Horse Show

Norrköping International Horse Show går av stapeln i Norrköping varje år, och är en av fem stora internationella hopptävlingar i Sverige. Hopptävlingen har funnits under nästan hela 2000-talet, och har lockat till sig stora hoppstjärnor som Sveriges egen Malin Baryard. När Malin Baryard tävlar i Norrköping Horse Show tävlar hon på hemmaplan, eftersom hon efter att hon kom hem (från att under två års tid ha bott och tränat i England) startade en egen verksamhet i Jonstorp utanför Norrköping. Verksamheten består i att köpa och sälja unghästar, och hon driver företaget Baryard Invest AB tillsammans med sin far. Om du själv håller på att starta upp en liknande verksamhet, och vill lätta den administrativa bördan något, kan du anlita Fakturino för att hjälpa dig med factoring.

Norrköping International Horse Show har dock inte alltid inneburit framgångar för den svenska hoppstjärnan. När hon deltog i 2005 års upplaga av tävlingen blev tävlingen kort för hennes del, då hon föll av sin häst i det första kvalet till Grand Prix. Hästen knyckte till vid landningen efter det första hindret, och Baryard landade snett i sadeln och föll av. I fallet gjorde hon illa ringfingret, och efter ett sjukhusesök visade det sig vara brutet. Hon fick vila i tre veckor efter olyckan, och Norrköping Horse Show var över för hennes del det året.800px-Malin_Baryard-Johnsson_mit_Butterfly_Flip1a

Året efter gick det däremot bättre, då hon vann tre av fyra svåra hoppningar som hon deltog i. De vinsterna gav henne en förtjänst på 154 000 kronor, något som Baryard menade inte ”satt i vägen”. Det bästa för ridsportstjärnan verkade dock vara att hon skulle få ledigt en helg efter tävlingen.

Svenskar har generellt sett presterat bra under Norrköping International Horse Show genom åren. År 2011 vann till exempel svensken Einar Kristoffersen i dressyrklassen, över bland andra norrmannen Jonas Elvebakk. Det var en överlägsen seger, och Kristoffersen var överlycklig efter tävlingen, särskilt över hur hans häst Montesse hade presterat. Svenskar knep även hem tredjeplatsen och fjärdeplatsen, som togs av Karoline Lundberg respektive Ulla Håkansson.

Nästa år, 2016, kommer Norrköping International Horse Show att hållas mellan den 26 och den 29 maj.

Leave a reply